Tahtakurusu
Tahtakurusu

Tahtakurusu

Tahtakurusu

Tahtakurusu, Cimicidae familyasına ait olan bir böcek türüdür. Özellikle ülkemizde yaşam alanlarında en sık gözlemlenen ve ciddi düzeyde şikayetlere neden olabilen türler arasındadır. Oldukça zararlı olan bu böcek, yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyebilir. Çoğunlukla evlerde gözlemleniyor olsa da tahtakurularının otel ya da benzeri türden alanlarda da yaygın olarak ürediğini söylemek mümkündür. Bu tarz işletmelerde tahtakuruları, sağlık ve yaşam kalitesinin yanı sıra işletmenin itibarını da önemli ölçüde zedeler. Ayrıca tahtakuruları kanla beslenen böceklerdir. Ağız bölgesinde özel bir enzime sahip olan bu böcekler, tükürükler yayarak cilt üzerinden delikler açarak. Dolayısıyla tahtakuruları mutlaka yaşam alanından uzaklaştırılması gereken canlılardır. Tahtakurusu ile mücadele kapsamında günümüzde en etkili çözümler sunan yöntem ise ilaçlama çalışmalarıdır.

Tahtakurusu Nedir?

Tahtakurusu, Hemiptera grubunun Cimicidae ailesine mensup olan ve özellikle yaşam alanlarında yaygın olarak karşılaşılan bir böcektir. Sadece memeli canlılardan ve kuş türleriyle beslenen tahtakuruları, insan cildini delebilir. Dolayısıyla oldukça tehlikelidir. Çoğunlukla ortamda bulunan insanlara belli etmeden ortamı terk edebilme kabiliyetine sahip olan tahtakurularının varlığı anlaşılamayabilir.

Bununla birlikte bir tahtakurusu istilası ile karşı karşıya olup olmadığınızı anlamanın en etkili yolu, ısırıklardır. Yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde beslenebilen ve hızla üreyebilen bu böcek türünün ısırıkları başlangıçta hissedilebilir düzeyde değildir. Fakat ısırıktan sonra cilt üzerinde kaşıntılar, deformasyon ya da delik benzeri oluşumlar meydana gelebilir.

Tahtakurusu Neden Olur?

Tahtakurusu, çoğunlukla karanlık ortamlarda yaşamayı seven canlılardır. Dolayısıyla gündüz ve güneş ışığının olduğu saatleri sevmezler. Çok büyük oranda gece saatlerinde aktif olur ve karanlıkla birlikte beslenmeye başlarlar. Bu ise genel olarak tahtakurularını yaşam alanlarında insanlar tarafından tespit edilmesini engeller.

Tahtakurularının oluşum nedenleriyle ilgili yanlış olan yaygın bir kanaat bu böceklerin kirli bölgelerde oluştuğuna yöneliktir. Bu görüş oldukça yanlıştır. Tahtakurularının oluşum sebebi, başka bir ortamdan yaşam alanlarına taşınmasıdır. İnsanları besin kaynağı olarak gören tahtakuruları, çok büyük oranda insanlar üzerinde bulunabilir. Dolayısıyla insan yoluyla bir ortamdan başka bir ortama rahatlıkla taşınabilir.

Tahtakurusu ile Nasıl Mücadele Edilir?

Tahtakurusu ile mücadele, bu minimal boyutlu ve tehlikeli böceklerle karşı karşıya kalan herkesin en çok merak ettiği konulardandır. Herhangi bir böcek türü ile günümüzde mücadele etmenin ve böceğin yarattığı istilayı engellemenin en etkili yöntemi ilaçlama çalışmalarıdır. Buna karşın ilaçlama kapsamında tercih edilecek ilacın türü, işlem açısından hayati bir önem arz eder.

Mutlaka, doğru ve tahtakuruları için geliştirilmiş ilaçlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda uygulama sürecinde de yüksek düzeyde hassasiyetle hareket etmek gerekir. Alanında uzman ve eğitimli kişilerce uygulamanın yönetilmesi, başarı oranını artırma açısından son derece önemlidir. Tahtakuruları ile mücadele, ancak kompleks ve detaylı çalışmalarla mümkündür. Profesyonel ilaçlama uygulamalarında ise profesyonel araçlar ve bu böcek türü için geliştirilmiş özel ilaçlar, uzman kişilerce uygulanır.

Profesyonel ve Uzman Tahtakurusu İlaçlama Çözümleri

Lion Light İlaçlama & Pest Kontrol Servisi olarak tamamen profesyonel ve uzman tahtakurusu ilaçlama çözümlerimizle, yaşam alanlarınızda üst düzey hijyen sağlıyoruz. Alanında uzman ekibimiz, tahtakurularını yaşam alanınızdan uzak tutmak adına keşif çalışmaları yaparak sürece başlar. Keşif çalışmalarıyla böceğin ürediği ve beslendiği alanlar tespit edilir ve profesyonel ekipmanlarla müdahale gerçekleşir.

Yüksek Standartta Hizmet, %100 Müşteri Memnuniyeti

Lion Light İlaçlama & Pest Kontrol Servisi, tamamen uluslararası standartlara uygun bir hizmet anlayışına sahiptir. Sektördeki yenilikleri yakından takip ederek sizleri modern ve müşteri memnuniyeti odaklı tahtakurusu ilaçlama çözümleriyle buluşturuyoruz. Detaylı bilgi almak için uzmanlarımıza 0 216 413 40 20 numaralı telefon ve WhatsApp Bilgi Destek Hattı üzerinden ulaşarak, dünya standartlarında ilaçlama çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

HEMEN TEKLİF ALIN
WhatsApp
Hemen Arayın
Hemen İletişime Geçin

PROFESYONEL İLAÇLAMA ÇÖZÜMLERİ

YAŞAM ALANLARINIZDA İSTENMEYEN MİSAFİRLERE KARŞI SİZLERİ KORUYORUZ.

İLETİŞİM