Pest Kontrol Sistemleri
Pest Kontrol Sistemleri

Pest Kontrol Sistemleri

Pest Kontrol Sistemleri

Pest kontrol sistemleri; haşere, kemirgen ve böcek gibi istenmeyen canlıların insan yaşam alanlarından ve tüketim ürünlerinden uzak tutulması amacıyla yapılan çalışmalardır. Haşereler ve kemirgenler oldukça geniş bir tür skalası ile kategorize edilir. Bununla birlikte genel anlamda istenmeyen bu canlılara zararlı adı verilir. Her türden zararlı ile mücadelede kullanılacak yöntem zararlının türüne göre planlanmalıdır. Dolayısıyla pest kontrol sistemleri de aynı ölçüde geniş bir uygulama tekniğine ev sahipliği yapar. Her bir türden haşere ile mücadele farklı teknikler kullanılarak yapılır. Bununla birlikte bazı alanlarda ise biden fazla pest kontrol sisteminin kombine şekilde kullanılması mümkündür. 

Pest Kontrol Sistemleri Nelerdir?

Pest kontrol sistemleri, zararlı yönetimi kapsamında tercih edilecek olan kontrol uygulamasına göre kategorize edilir. Kemirgenler, yürüyen haşereler, uçan haşereler, depolanmış ürünlerde yaşayan güve gibi canlılar ve bazı durumlarda kuşlarla mücadele farklı türden teknikleri gerektirir. Bu tekniklerin tespit edilmesinde ve uygulanmasında haşerenin türü, yaşam döngüsü ve beslenme alışkanlıkları gibi bazı belirleyiciler vardır. 

Ayrıca pest kontrol sistemleri, belli ölçüde ortamın karakteristik özellikleriyle de ilintilidir. Dolayısıyla pest kontrol sistemlerinin uygulama sürecinde yapının ve ortamın karakteristik özellikleri de tespit edilmeli ve tercih edilen tekniğine göre planlama yapılmalıdır. Tam da bu sebepten dolayı zararlılarla mücadele profesyonel olarak yönetilmesi gereken göre bir süreçtir. 

Kemirgen Kontrolü 

Kemirgen kontrolü, bölgesel risk farklılıklarına göre farklı şekilde planlanması gereken bir uygulamalıdır. Oldukça geniş yelpazeli sistemlerden oluşur. Kemirgenin türüne göre sürecin planlanmasının ardından uygulama aşamasında da farklı tekniklerin kullanılmasını olasıdır. Bununla birlikte pest kontrol sistemleri kapsamında kemirgen kontrolü; yemleme, canlı yakalama, kapan, yapışkan tuzak gibi tekniklerle yapılabilir. 

Yürüyen Haşere Kontrolü 

Pest kontrol sistemleri arasında en yaygın olarak kullanılanı yürüyen haşerelerle mücadeledir. Bu durumun en temel sebebi yürüyen haşerelerin oldukça geniş bir tür aralığına ev sahipliği yapmasıdır. Bununla birlikte hemen her türden yürüyen haşerenin ortak eğilimi, karanlık ortamlarda yaşam sürme üzerinedir. 

Aynı zamanda yürüyen haşereler, insanların ortamı terk etmesiyle birlikte ortaya çıkar. Dolayısıyla bu tarz haşerelerin tespit edilmesi her zaman mümkün değildir. Yürüyen haşere kontrolü olası haşerelerin tespit edilmesini ve bu konuda alınabilecek tedbirlerin planlanmasını açık bir şekilde mümkün hale getirir. 

Uçan Haşere Kontrolü 

Uçan haşereler ise yürüyen haşerelerden farklı olarak açık bir şekilde gözlemlenebilir. Buna karşın uçan haşerelerin yarattığı tehdit oldukça büyüktür. Sivrisinek, karasinek ya da benzeri türden uçucu zararlılar insan sağlığını tehdit eder. Uçan haşere kontrolü ise bu tarz canlıların üreyerek yayılmasını ve insan sağlığını tehdit etmesini engeller. 

Depolanmış Ürünlerde Gözlemlenen Zararlı Kontrolü 

Gıda işletmeleri ve diğer bazı üretim tesisleri depolama faaliyetleri yürütür. Bununla birlikte depolanan ürünlerin karakteristik özellikleri gereği bazı zararlıların üremesi için oldukça uygundur. Güve olarak da adlandırılan bu tarz canlılar firma itibarına önemli ölçüde zarar verdiği gibi aynı zamanda toplum sağlığını da tehdit eder. 

Depolanmış ürünlerde gözlemlenen zararlı kontrolü uygulamaları, farklı tekniklerle icra edilebilir. Bu noktada da en temel belirleyici zararlının türüdür. Depolanmış ürünlerde gözlemlenen zararlı kontrolü uygulaması, ürünün niteliklerine göre olası risklerin tespit edilmesine paralel olarak uygulanır. 

Kuş Kontrol Sistemleri 

Kuşlar, çoğunlukla insan yaşamının bir parçasıdır. Bununla birlikte kuş dışkıları bazı durumlarda ciddi düzeyde tehditler ve istenmeyen durumlar oluşturabilir. Pest kontrol sistemleri kuşların yol açabileceği olumsuzlukları önleme konusunda da bazı tekniklere ev sahipliği yapmaktadır. Mücadele kapsamında tercih edilecek sistem ise bölgede bulunan kuşların karakteristik özelikleri ve davranışlarına göre belirlenir. 

HEMEN TEKLİF ALIN
WhatsApp
Hemen Arayın
Hemen İletişime Geçin

PROFESYONEL İLAÇLAMA ÇÖZÜMLERİ

YAŞAM ALANLARINIZDA İSTENMEYEN MİSAFİRLERE KARŞI SİZLERİ KORUYORUZ.

İLETİŞİM